בין אם הנכם מתעתדים להפיק אירוע אקסקלוסיבי מהוקצע ונוצץ, לערוך פרזנטציה בפני לקוחות חשובים או חגיגה משפחתית רבת משתתפים, שהרי המתכון הקולינרי לאירוע מנצח במינימום מאמץ הוא: קייטרינג חלבי!
הקייטרינג החלבי מונה באמתחתו מעטפת רחבה של יתרונות בהשוואה לקייטרינג הבשרי, החל מהיכולת לשלב בסיום האירוע קינוחים מדהימים שמהווים את הדובדבן שבקצפת, וכלה בהתאמת התפריט לקהלי יעד רבים ככול הניתן, שמנמנעים מאכילת בשר מטעמי בריאות, פילוסופיית חיים ואו שיקולים נוספים כאלו ואחרים.
ככלל, הכיבוד החלבי קליל יותר ומעמיס פחות על הקיבה ביחס למזון בשרי, מה שמונע תחושת כבדות ועייפות לאחר האכילה, ובפרט כשהקייטרינג מיועד לאירוע בשעות הערב והלילה, או מוזמן במסגרת של אירוח עסקי ומהווה כמעין הפוגה לקראת המשך ענייני העבודה.
מי אמר שהמבורגר שמור בלעדית לקרניבורים?
מבית חברת Finger Food מסבירים שהזמנת קייטרינג חלבי מאפשרת גם הרכבת תפריט עשיר ומגוון הרבה יותר של מנות בסגנונות שונים מתוך מכלול המנות האפשרי, ובכך לקלוע לטעמם של כלל המשתתפים.
דוגמה קלסית היא מיני המבורגר טבעוני איכותי במגוון טעמים שונים, כגון המבורגר משגע מעדשים כתומות, עם רוטב צ’יפוטלה, ירקות שורש ותוספות אהובות כמו עגבנייה, חסה ובצל סגול.
אפשרות אחרת היא המבורגר פורטובלו עם רוטב צ’ימיצ’ורי, עגבנייה, חסה ומלפפון, שהרי מי אמר שהמבורגר שמור בלעדית לקרניבורים? דוגמה נוספת היא מיני קישים טארטלט מבצק עלים או בצק פריך בטעמים שונים, עם פטריות, שמנת וגבינות מוצרלה ופרמזן, תרד וגבינה, או בטטה, בצל ואגוז מוסקט.
מנות גורמה מוקפדות מאוד ואלגנטיות להפליא
האירוח החלבי מותג בעבר כקונספט קז’ואלי ובנלי שנעדר כל חגיגיות ותחכום, וזו אולי אחת הסיבות מדוע נמנעו מלהגישו באירועים רשמיים עסקיים ופרטיים.
אלא שבשנים האחרונות התחוללה מהפכה של ממש בתחום, והמנות המסורתית עברו טוויסט מלכותי והפכו למנות גורמה מנצחות, מוקפדות מאוד ואלגנטיות להפליא.
הקונספט של קייטרינג חלבי מככב כיום באירועים מסוגים שונים, וניתן להתאמה פרטנית על פי אופי האירוע (קליל או רשמי), כמות המשתתפים בו ומאפייני קהל היעד. למשל, באירועים קלילים כמו מסיבות השקה, מסיבות רווקים רווקות וימי הולדת, מומלץ לבחור במנות פינגר פוד מיניאטוריות, שניתן לאכלן בעמידה תוך כדי שיחה עם מוזמנים אחרים, בעוד שבאירועים רשמיים כדאי להעדיף מנות דוגמת פלטות עלי גפן, סלטים וגבינות בוטיק, שניתן להגיש מעל לשולחנות ערוכים.
מפיקים אירוע? מתלבטים בין קייטרינג חלבי לקייטרינג בשרי?
הטיפ הבא באדיבות האתר Gimme Recipe – כל מי שהיה אמון אי פעם על הפקת אירוע כלשהו, משפחתי, עסקי או חברתי, יודע שהכיבוד המוגש למשתתפים מהווה את אחד מהפרמטרים המרכזיים שיכולים להשפיע לא במעט על מידת הצלחתו של אירוע.
לפיכך, במהלך תכנון התפריט, חשוב להכניס לרשימת השיקולים את אופיו וגודלו של אירוע, את מיקומו ואת השעות שבהן הוא אמור להתקיים.
אנשי הצוות המקצועי מבית Finger Food מציינים שכשמדובר באירוע משפחתי דוגמת חתונה או בר\בת מצווה, התפריט מורכב על פי רוב ממנות ראשונות, מנות עיקריות ומנות אחרונות. בין אם בוחרים בקייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי, שאז בשני סוגי התפריטים עשוי הרכב המנות הראשונות להיות זהה ולהכיל כריכונים, מתאבנים, סלטים אישים וכיוצא בזה.
הקינוחים- הטוויסט לו כל אורח מצפה בכיליון עיניים
בקייטרינג חלבי המנות העיקריות עשויות לכלול פסטות, לזניה, קישים ועוד, כשלצדם פלטות דגים מעושנים, עלי גפן ממולאים, גבינות בוטיק וכן הלאה, בעוד שבתפריט בשרי תורכבנה המנות העיקריות מנתחי עוף, סטייקים, פרגיות, קבבונים, שיפודים וכדומה.
בהנחה שהתפריט הבשרי כשר, המנות האחרונות תכלולנה מטבע הדברים קינוחי פרווה, ואילו בקייטרינג חלבי יורכב הדזרט ממגוון קינוחי גורמה מתוקים ומפנקים כגון מוסים, מקרונים, עוגות פאי אישיות, פחזנית ו\או מיני אקלרים ממולאים בקרם פטיסייר, מיני פרלינים שוקולד באינספור מילוים שונים כיד הדמיון, והשמיים הם הגבול.
כידוע, הקינוחים משולים לדובדבן שבקצפת, לטוויסט לו כל אורח מצפה בכיליון עיניים, וכולנו מטיבים לדעת. שתחליפים מלאכותיים, איכותיים ככול שיהיו, לעולם לא יוכלו להשתוות אל הדבר האמתי!
קונספט טרנדי שובר מוסכמות
אם בימים עברו כיכב הקייטרינג הבשרי כשליט בלעדי ובלתי מעורער באירועים מסוגים שונים, שהרי בשנים האחרונות התהפכו היוצרות, ורבים מהישראלים כיום רואים במגוון מגשי אירוח חלביים כקונספט טרנדי שובר מוסכמות, המציע הרבה ממה שיכול לספק האירוח המסורתי השמרני.
מעבר לקינוחים החלביים המדהימים שמהווים כמעין טוויסט מפתיע בסיום באירוע, מונה הקייטרינג החלבי באמתחתו רשימה ארוכה של יתרונות בהשוואה למגשי האירוח הבשרי, כמו התאמת התפריט לפלח נרחב של קהלי יעד שמנמנעים מאכילת בשר בשל פילוסופיית חיים, מטעמי בריאות ו\או שיקולים כאלו ואחרים.
כמו כן, התפריט החלבי קליל יותר ביחס לזה הבשרי, הוא אינו מעמיס על הקיבה, כך שנחסכת מהמוזמנים תחושת העייפות וכבדות לאחר הארוחה, ובפרט באירועים המתקיימים במסגרת של אירוח עסקי ו\או בשעות הבוקר או הלילה.