כשמארגנים אירוע כלשהו, הקינוחים נחשבים בדרך כלל לדובדבן שבקצפת, והם מהווים כמעין אקורד סיום מתוק רגע לפני שנפרדים מהאורחים.
על פי רוב, נהוג להזמין מגש קינוחים פרווה באירועים שעתידים להגיש בהם ארוחה בשרית, זאת מטעמי כשרות, כמו גם במקרים שבהם ידוע לנו שחלק מהמוזמנים רגישים ללקטוז.
אלא שלא מעט מקרב אלו שבוחרים לאירוע שהם מתכננים דיזרט שאינו על טהרת החלב, עושים זאת בחשש ובלב כבד, מאחר שבמרוצת השנים הודבקה לקינוחי הפרווה תדמית שלילית של חיקוי עלוב לדבר האמתי, ואולי בצדק, שכן בימים עברו היו לרבים מהם מטעמי לוואי.
יחד עם זאת, הודות להתפתחות הטכנולוגית המשמעותית שחלה בתחום חומרי הגלם והידע שהגיע הישר מהמטבח הטבעוני, זוכה עולם קינוחי הפרווה לחיים חדשים.
טכניקות לפיצוי על היעדר החלב
אנשי הצוות מבית Finger Food מציינים שבשנים האחרונות מגש קינוחים פרווה חוזר ובגדול. קינוחי הפרווה יכולים בהחלט להתאפיין בטעמים עשירים ומפנקים ולגרום לסחרור חושים עם כל נגיסה, זאת במידה ומזמינים אותם מהמקום הנכון.
על מנת שקינוחי הפרווה ישתוו בטעמם ואפילו יתעלו מעל הקינוחים החלביים, חשוב שהם יוכנו בידי שפים וקונדיטורים מקצוענים המטיבים להבין באילו חומרי גלם כדאי לעשות שימוש כדי לפצות על היעדר החלב.
כיום קיימים בשוק אינספור תחליפים לחלב דוגמת חלב קוקוס, חלב סויה, חלב אורז ועוד.
ניתן גם להמיר את החלב בנוזלים אחרים כגון מים, מיץ אננס, מיץ תפוזים וכן הלאה. את החמאה, למשל, מומלץ להמיר בשמן קוקוס היות ותכונותיהם דומות מאוד.
ידע, ניסיון ויצירתיות קולינרית
את השמנת המתוקה ניתן להחליף בשמנת צמחית להקצפה או לחלופין בקרם קוקוס, ולשדרג על הדרך את הקינוח על ידי הוספת שוקולד לבן או מריר מומס, מחית פיסטוק, ממרח חלבה או מחית פרי לאחר ההקצפה.
ככלל, בעזרת המבחר העשיר של חומרי גלם איכותיים וטריים יכולים שפים וקונדיטורים בעלי ידע, ניסיון ויצירתיות קולינרית ליצור מגוון קינוחי גורמה מרהיבים לעין ונימוחים בפה.
בהקשר זה, חשוב להבהיר שמעבר לעניין הכשרות ומתן מענה הולם לאלו הרגישים ללקטוז, מגש קינוחים פרווה משתלב נפלא עם הקפה או התה שלאחר ארוחה דשנה, מהסיבה שהקינוחים הללו מתאפיינים לרוב במרקם עדין יותר בהשוואה לקינוחים החלביים והם מכילים גם רכיבים שקלים יותר לעיכול, כך שנחסכת מאיתנו תחושת הכבדות.