*המתכון מתאים ל 4-5 מנות (4-5 סועדים)
מרכיבים לסלט:
- כרוב לבן גדול
- 400 גרם חזה עוף
- אטריות אורז דקים
- אבקת סוכר
- פרחי מאכל (לקישוט)
מרכיבים לרוטב:
- חצי כוס סילאן
- שתי כפיות חומץ בלסמי
- רבע כוס מיונז
- כף שמן שומשום
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- כף מירין
- כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
פורסים את הכרוב לקוביות (3*3 ס”מ בערך), לאחר מכן, שוטפים אותו מעבירים למסננת.
במקביל מחממים מחבת עם חצי כף שמן זית, חותכים את החזה עוף לקוביות (בעובי של 1 ס”מ) ומעבירים אל תוך המחבת ברגע שהיא חמה.
כעבור 3-4 דקות של ההקפצה, מוצאים את הקוביות למסננת לצינון. אחרי שהמסה תתקרר – מחברים את החזה עוף עם כרוב בקערה.
אופן הכנת הרוטב:
שופכים לקערה נפרדת את מרכיבי הרוטב (חצי כוס סילאן, שתי כפיות חומץ בלסמי, רבע כוס מיונז, כף שמן שומשום, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל, כף מירין, כף מיץ לימון), מערבבים את הכל עד לקבלת מסה חלקה.
מיד אחרי זה את הרוטב עם כרוב וחזה עוף
הרכבת המנה:
לוקחים צלחת צלחת הגשה (עדיפות לצלחת שטוחה). מסדרים ברינג של 7 ס”מ גובה את המסת הסלט (כרוב, עוף ורוטב שחיברנו יחד)
* שימו לב! במהלך העברה של המסה אל תוך הרינג, הקפידו שלא יהיו הרבה נוזלים.
בזמן שהסלט מתייצב ברינג, מרתיחים חצי כוס שמן מוסיפים את האטריות אורז לתוכו.
ברגע שאטריות אורז מתנפחות – להעביר אותם לקירור וצינון (לנייר סופג)
אז, מורידים את רינג, מוסיפים את האטריות אורז למעלה. מפזרים אבקת סוכר ומקשטים עם פרחי מאכל.
לפרטים נוספים:
אירועים פרטיים, ארוחות שף, קייטרינג