להפוך אירוע לחוויית טעמים עם כיבוד לאירועים.
תנו בראש
יש לכם אירוע מטורף שדורש דיוק בכל פרט? אל תשכחו שגם האוכל שתגישו משנה משמעותית את האירוע שלכם.
כיבוד לאירועים פרטיים או עסקיים, יכול בקלות להרשים לטובה ולגרום לאירוע שלכם להפוך לרכילות תוססת שכל אחד יקנא בה.
בפינגר פוד תמצאו תפריט כיבוד לאירועים מרהיב של טעמים, שיגרום ללשון שלכם לרקוד סלסה בתוך הפה מרוב עונג רצוף של טעמים.
אז אם כבר ללכת על כיבוד, לכו על אוכל טוב ותנו בראש, אל תבחרו באופציות זולות שלא ירשימו אף אחד.
למה כיבוד לאירוע כל כך חשוב
לאוכל יש דרך לדבר לאנשים בלי מילים, כאשר כל האירוע גם ככה עסוק בדיבורי סרק שנוטים לשעמם במהרה.
כיבוד לאירועים זאת אחלה דרך לגרום לאנשים להתעורר, כל ביס שעושה את דרכו בין בלוטות הטעם בלשון ומדגדגות את החך.
והיתרון המושלם במנות האלה שהן בדיוק שני ביסים לכל היותר, מה שמשאיר את האורחים שלכם מסופקים ומצפים לעוד. כך תוכלו בקלות ליצור עניין, רצון, חוויה קולינרית ייחודית, ובעיקר הפוגה קלה משיח שעלול להרדים את האורחים.
זאת השקעה יקרה
הרבה אנשים יכולים לטעון שכיבוד לאירועים זאת השקעה יקרה, אבל בחייכם, כבר השקעתם המון על כל ההפקה. זה לא הזמן להתחיל לחשוב על עלויות, אלא כמה תרשימו את האורחים שלכם שידעו שהשקעתם לא מעט עבור החוויה שלהם.
אל תשכחו שכל דבר שיוצג באירוע שלכם, יהיה נושא לשיחה של האורחים שלכם הרבה אחרי שהאירוע שלכם נגמר. וזאת בדיוק הסיבה שלא חושבים על מחיר, אלא על חוויית טעמים שתשאיר כל אורח עם רצון לעוד ואתכם כבעלי טעם משובח.
תשימו את עצמכם על המפה
אם אתם בית עסק מכובד שרוצה להרשים את הלקוחות שלו, תזכרו שלא יבחנו אתכם בזכות מה שעשיתם עד כה. אלא בזכות אותם הפרטים הקטנים שתשקיעו באירועים שלכם, כך שכל פרט ייבדק בקפידה על ידי האורחים שלכם.
כיבוד לאירועים יכול להבטיח הצלחה מסחררת באירועים כאלה, כאשר האורחים שלכם מתענגים בכל ביס שלקחו.
איך לבחור תפריט כיבוד לאירועים? המדריך המלא
הפקת כל אירוע פרטי או עסקי דורשת תכנון נכון, וכרוכה בבחירת מקום מתאים לאירוע וגיבוש הקונספט, תוך שהעיצוב, האטרקציות, המוזיקה, ההגברה והתאורה נבחרים על פי הצרכים הספציפיים ובהתאמה לרעיון של הקונספט הכללי.
בהמשך, יוצרים קשר עם הספקים הרלוונטיים, עורכים רשימת המוזמנים ונשלחות ההזמנות.
במהלך הארגון הכללי של האירוע, יש לשים דגש רב על ההיבט הקולינרי, כדי לאפשר לכלל המוזמנים ליהנות מהמטעמים, אלא שבכול הנוגע לסוגיית האוכל, מדובר בנושא מעט יותר מורכב. וכאן מתעוררת השאלה “איך לבחור כיבוד לאירועים?” בשלב הזה קיימת התלבטות בין תפריט אוכל בשרי לבין תפריט אוכל חלבי או צמחוני, לגבי סגנון ההגשה (מנות עם הגשה לשולחן או מזנון מרכזי) וכן הלאה.
התאמת הכיבוד וסגנון הגשה לאופי האירוע ולאווירה שמעוניינים ליצור בו
אנשי הצוות המקצועי מבית Finger Food מציינים שבחירת כיבוד לאירועים נחשבת למלאכת מחשבת ודורשת התאמה מדויקת לאופי האירוע, סוג וכמות האנשים שעתידים להשתתף בו, זמן האירוע, התקציב שמקצים לצורך זה ועוד אינספור גורמים נוספים, ובפרט על רקע העובדה שהאירוח, האוכל והכיבוד מהווים חלק משמעותי מהתרבות שלנו.
לפיכך טמונה בהם היכולת להקפיץ כל אירוע בכמה דרגות ולהפוך אותו לחוויה קולינרית ייחודית ובלתי נשכחת, אבל מאידך גם להותיר את האירוע בנלי ומשעמם.
ככלל במהלך הפקת האירוע, חשוב להתאים את הקייטרינג וסגנון הגשה לאופי האירוע ולאווירה שמעוניינים ליצור בו (כמו לדוגמה אירוע עסקי רשמי ומכובד לעומת הרמת כוסית, יום הולדת מסיבת רווקות), ולמאפייני קהל היעד (קהל מבוגר, צעיר, דתי, חילוני, צמחוני, טבעוני וכדומה).
התאמת הכיבוד לשעה שבו מתקיים האירוע
בהגיענו לבחור כיבוד לאירועים, חשוב להתייחס גם לפלטפורמה שנבחרה (אולם אירועים או בשטח פתוח, כגון גן אירועים) וכן למועד האירוע, והדבר תקף הן בנוגע לתקופה בשנה שבה מתקיים האירוע (אירועי חורף לעומת אירועי קיץ) הן ובנוגע לשעת האירוע (אירועים הנערכים בבוקר, בצהריים או בערב).
למשל, באירועים המתקיימים בשעות הבוקר, מומלץ להגיש מנות פינגר פוד קלילות כמו מיקס מאפים מתוקים, מיני פיצות, בורקיטוס או כנאפה מלוח בטעמים שונים.
באירועים המתקיימים בשעות אחר הצהריים, כדאי להגיש כיבוד בקונספט של ארוחה עיקרית המשלבת בתוכה מגוון מנות קטנות ומאפשרת לנוכחים לשבוע, כמו לדוגמה מיני קישים, מיני טורטיות סושי, כריכי ביס בטעמים שונים, כשלצידם קינוחים מתוקים.