בין אם הנכם מפיקים אירוע עסקי, חברתי או פרטי, כשההחלטות מגיעות לשלב בחירת הקייטרינג, אופי התפריט וסוג המנות, כדאי שתשקלו הזמנת מגשי אירוח כשר. אם בימים עברו היה קיים פער בין טעים לכשר, שהרי במרוצת השנים הפנימו בענף המסעדנות שמרבית הישראלים תרים אחר אוכל כשר.
אך מאידך, הישראלים גם לא יתפשרו על קולינריה שאיננה עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר, אם מבחינת הטעם ואם מבחינת האסתטיקה והאיכות. מבית חברת Finger Food מציינים שהמציאות העכשווית הובילה לכך ששפים המעוניינים לפתוח מסעדה כשרה, נדרשים כיום להפעיל לא מעט דמיון ויצירתיות, על מנת להוכיח שאוכל גורמה וסוגיית הכשרות דווקא כן הולכים ביחד, והתוצאות מדברות בעד עצמן!
מה משמעותה של תעודת הכשרות?
הבחירה בקייטרינג המבוסס על מגשי אירוח כשר, איננה שמורה בלעדית לציבור החרדי והדתי ירא השמים. מנתונים סטטיסטיים עולה שגם בקרב המגזר החילוני ישנה העדפה למגשי אירוח כשר מסיבות שונות ומגוונות. תעודת הכשרות מהווה אסמכתה לכך שכול התוצרת החקלאית שנעשה בה שימוש, ובפרט הירקות העליים, גדלה בגידול מיוחד ומפוקחת כנגד חרקים.
כמו כן, במהלך הניקוי והטיפול באורז, קמח, קטניות, שומשום, בורגול וכן הלאה, קיימת השגחה צמודה המבטיחה שחומרי הגלם איכותיים ומחוטאים מתולעים, חרקים ומזיקים כאלו ואחרים. למעשה, תעודת הכשרות מעידה שכול חומרי הגלם המגיעים אל הצלחת, לרבות פירות, ירקות, ביצים, דגים וגבינות, נרכשו מספקים ומפעלים מפוקחים ומאושרים מטעם רבנות מוסמכת ולא ממקורות עלומי שם.
תעודת כשרות לקייטרינג חלבי עם אופציה לכשרות מהודרת
לכול מי שעורך כיום אירוע מסוג כזה או אחר, יש בדרך כלל ברשימת מקורביו גם אורחים ומוזמנים המקפידים על כשרות. לפיכך, הבחירה במגשי אירוח כשר מונעת תרחיש שבו חלק
מהמוזמנים נמנעים מאכילה בשל סוגיית ההכשר.
חברת Finger Food מחזיקה בתעודת כשרות בהשגחת הרבנות בתל אביב. מדובר בתעודת כשרות לקייטרינג חלבי עם אופציה לכשרות מהודרת. מגשי האירוח מבית פינגר פוד עשויים מחומרי גלם איכותיים וטריים, לחוויה קולינרית מיוחדת במינה, ממש כמו במסעדת יוקרה.
בתפריט ניתן למצוא מכלול אינסופי של פתרונות אירוח לכול סוגי אירועים ולכלל פלחי האוכלוסייה, לרבות צמחוניים, טבעונים או כאלו הצורכים מזון נטול גלוטן, החל ממגשי כריכים, קאנאפס ומאפים מלוחים, דרך סופר פוד וסלטים אישיים, וכלה בקישים, פלטות גבינות בוטיק וקינוחים.
מנות גורמה למהדרין: כול מה שלא ידעתם על מגשי אירוח כשר
כמעט כל אחד מאיתנו עשוי להכיר את בסיטואציה הזו מקרוב: האירוע מתרגש ובא, האולם כבר מוכן, האורחים הוזמנו וכעת נותר רק לקבל החלטות בנוגע לתפריט אוכל. כאן עולות וצפות התלבטויות האם לבשל לבד, להזמין מגשי אירוח, או שמא אולי מוטב להזמין שירותי קייטרינג?
ובמידה ומזמינים, האם ללכת על אירוח בשרי או חלבי, ארוחת תבשילים או מנות מאפים קלילות בסגנון הפינגר פוד? סוגיה נוספת שיכולה לצוץ בקרב אלו שאינם שומרי כשרות היא האם כדאי להקפיד על מגשי אירוח כשר, ובפרט על רקע העובדה שתפריט שאינו כשר מאפשר מגוון מזונות רחב ועשיר יותר, וניתן באמצעותו להפתיע את האורחים בשלל מנות גורמה חדשניות ויצירתיות.
משמעות תעודת הכשרות הלכה למעשה
אנשי הצוות של חברת Finger Food מציינים שבמקרה שבו מארגנים אירוע מצומצם ויודעים בוודאות שאף אחד מקרב המוזמנים אינו מקפיד על כשרות, שאז הסוגיה לא רלוונטית. מאידך כשמארגנים אירוע בסדר גודל בינוני או גדול, מוטב תמיד להעדיף מגשי אירוח כשר, מהסיבה שמרבית הציבור החילוני שומר אף הוא על כשרות, קל וחומר לגבי הציבור המסורתי, הדתי והחרדי.
יתירה מכך, תעודת הכשרות מהווה למעשה אסמכתה לכך שכל התוצרת החקלאית וחומרי הגלם המשמשים להכנת המזון מפוקחים בפיקוח ממשלתי בכול השלבים בשרשרת הייצור. אחת מהדוגמאות הקלסיות היא הירקות העליים, כמו חסה, כרוב, תרד וברוקולי, גדלים ומטופלים תחת פיקוח צמוד וללא חשש לחרקים, תולעים ומזיקים נוספים.
גם כשר וגם טעים: קולינריה בסטנדרטים המחמירים ביותר
כאמור, שיקול נוסף שעומד על הפרק בנוגע להזמנת מגשי אירוח כשר, הוא החשש שהמנות הכשרות נופלות באיכותן ו\או בטעמן בשל ההגבלות הרבות ומבחר האפשרויות המצומצם, כפועל יוצא של ההגבלות הללו. מחברת Finger Food מסבירים שהפער בין כשר לטעים היה קיים אמנם בעבר, אלא שבמרוצת השנים השכילו בענף המסעדנות להבין שחלק גדול מהציבור הישראלי מעוניין באוכל כשר, גם אם אינו בהכרח ירא שמיים.
כמו כן, בעידן העכשווי גדל דור חדש של ישראלים שנחשף לתרבות הקולינרית ברחבי העולם, והוא מסרב להתפשר על גסטרונומיה שאינה עומדת בסטנדרטים המחמירים ביותר, מבחינת האיכות, האסתטיקה, הריחות והטעמים. מציאות זו הובילה לכך שקונדיטורים, שפים ומסעדנים מפעילים כיום המון יצירתיות ודמיון, ומצליחים להוכיח שניתן בהחלט להכין מנות גורמה למהדרין.